Hírek

Viharkárok felszámolása és faápolási munkálatok

viharkar2

A tél a faápolási munkák ideje. Az elmúlt hetekben a VÜSZI meg is kezdte a munkát, folyamatosan dolgoznak a város faállományának rendbe tételén, ami egyaránt vonatkozik a beteg, sérült növények eltávolítására a közlekedési utak űrszelvényeinek megtisztítására, a beláthatóság biztosítására, valamint az elektromos vezetékeknél szükséges védőtávolságok biztosítására. Közben folyamatosan zajlik az elmúlt hetek szeles időjárása által okozott viharkárok felszámolása is.
Sokan fájlalják a nagyobb, öregebb fákon végzett sokszor drasztikus beavatkozásokat. Nos, az elmúlt években városunkban többször került sor ilyen visszavágásra, s ennek köszönhetően a múlt heti hatalmas viharok mindössze néhány fában tettek kárt. A vihar zömében az Alsóparkban rongálta meg a növényzetet.
Az Alsóparkban már évek óta tart a park rendezése, ez a munka most a palotakerti lakótelep közelében folytatódik a cserjés területek tisztításával. A beavatkozást követően a terület átláthatóbb és fenntarthatóbb lesz, többek között könnyebb lesz a tisztántartás is. A napokban megkezdődik a munka az Erzsébet-parkban is, ahol a négy fő hársfasort teszik rendbe. A száraz ágak eltávolítása és a korhadt koronarészek kezelése elkerülhetetlen a fák állapotának megőrzése és a balesetveszélyes helyzetek megelőzése érdekében.