Hírek

Téli faápolási munkálatok

Faápolási munkák

A tél a faápolási munkák ideje. Az elmúlt hetekben a VÜSZI meg is kezdte a munkát, és a következő időszakban több, mint négyszáz fán végzik el a szükséges beavatkozásokat. De ez csak az első kör!
A múlt héten a Rét utcában végezték el a metszéseket, a hét elején pedig meg is kezdték a munkát a Körösfői utcában, de dolgozni fognak a Kertvárosban is. Többek között a Kiss József, a Nagyvárad és a Kodály Zoltán utcában kerül sor a szükséges metszésekre. A munkába február végéig a Királytelepet és a Rögest vonják be.
Az idei program az első körben 435 fát érint. A szakemberek előzetes felmérések alapján döntöttek a beavatkozások mértékéről. Eltávolítják a száraz és beteg, valamint a fagyönggyel fertőzött ágakat.
 
Ezek mellett – megelőzve, hogy az ELMÜ végezzen metszéseket, amik rendszerint jelentős felháborodást okoztak a lakosság körében – szakemberekkel, felügyelet mellett elvégzik az ágak eltávolítását az elektromos vezetékek környezetében. Szintén sor kerül azoknak az ágaknak az eltávolítására, amik az utak űrszelvényében veszélyeztetik a közlekedés biztonságot.
A tervek szerint napokon belül megkezdődnek a munkák az Alsóparkban is. Most a palotakerti lakótelep közelében kezdődik meg a munka, ahol a cserjés területek tisztítására kerül sor. A beavatkozást követően a terület átláthatóbb és fenntarthatóbb lesz, többek között könnyebb lesz a tisztántartás is. Barna Dániel, a VÜSZI főkertésze lapunknak leszögezte: a cél nem a cserjék kivágása, hanem azok ápolása, s ezzel megújítása.