Vüszi Kft.


Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Dokumentumok

Itt áttekinthet cégünk dokumentumait, közleményeit, pályázatait, díjtábláit

Képek

Fotó galériánk segítésével bepillantást tehet cégünk mindennapjaiba

Bejelentés

Itt különböző témákban bejelentéseket tehet Ügyfélszolgálatunknál.

 

                MÁRIA TERÉZIA SZOBOR A GÖDÖLLŐI KIRÁLYI KASTÉLYPARKBAN

Gödöllő Város Önkormányzata, elhatározta, hogy Mária Terézia bronzszobrát a gödöllői barokk év kapcsán Gödöllői Királyi Kastély Felső parkjába állíttatja fel.

A bronz szobrot a budapesti Hősök Terén lévő Millenniumi emlékmű elemeként 1911-ben készítette Zala György szobrászművész, de a II. világháborút követően eltávolították eredeti helyéről.  A 2,75 m magas, egy tonna súlyú szobrot 2005-ben restaurálták, majd a Szépművészeti Múzeum belső terében kapott helyet.

 A VÜSZI-nek kastély és környezete Európai Uniós elnökségi helyszínként való igénybevétele miatt gondosan meg kellett terveznie az egyes munkafolyamatokat.

A helyszínt biztosító Köztársasági Őrezrednek a kivitelezés előtt egy héttel, tehát január 21-ig meg kellett adnunk, hogy mely személyek, mely időpontban, milyen munkagépekkel fognak felvonulni, és a munkákat milyen időtartamig fogják végezni.

 A külső elhelyezés érdekében, egy vasbeton alaptesten elhelyezkedő, tömör mészkő posztamensre (talapzat) lett tervezve, ezen helyezkedik el maga a szobor.

A földmunkák, az alapozás és a beton posztamens zsaluzásának, vasszerelésének elkészítésére a 2011. január 24-31. közötti időszak állt rendelkezésre, a posztamens betonozására a február 4-7. közötti időszak

 A szobor elhelyezése 2011. február 14-én történt meg, melyet 2011. március 5-én délután fél 4-kor avatnak fel a Barokk Év megnyitó ünnepsége keretében.